SOIUL: Fortuna

   Soi românesc obţinut în 1987. Pomul este semiviguros, cu coroană largă şi ramurile de schelet bine garnisite, cu formaţii de rod scurte. Este slab atacat de Monilinia şi Alternaria, mediu atacat de Clasterosporium. 
   Fructul este supramijlociu, în medie 57-60 g, de forma ovoidă, cu pieliţa de culoare portocalie, suflată cu roşu pe partea însorită. Pulpa este consistentă, mediu suculentă, cu gust plăcut aromat. Sâmburele este neaderent, relativ mic, respectiv 5,6% din greutatea fructului. 
   Epoca de coacere între 29 iulie-15 august.

 

SOIUL: Mamaia   

Soi româneasc, omologat în anul 1975.Pomul are vigoarea de creştere medie, rodire combinată pe ramuri scurte şi lungi; potenţial productiv ridicat, între 13-15 t/ha; Soi autofertil, se poate planta singur într-o parcelă.
   Fructul cu forma rotundă, cordiformă; mărime medie spre mare (45-60 g); pieliţa galben-portocalie cu mult roşu carmin pe partea însorită; pulpa portocalie, foarte suculentă, foarte aromată, neaderentă la sâmbure. Se pretează pentru consum în stare proaspătă şi prelucrare industrială gem şi nectar.
   Epocă de coacere semitârzie, după 20 iulie, între 20-30 iulie.

SOIUL: Tudor 

   Soi românesc obţinut în 1993 la SCPP Constanţa. Pomul este de vigoare mare, cu coroana invers piramidală, cu fructificare predominantă pe buchete. Prezintă rezistenţă bună la Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, şi Cytospora cincta. Este rezistent la ger, îngheţuri târzii de primăvară şi secetă.
   Fructul este de mărime mijlocie (40-45 g) are formă sferică, aplatizat dorso–ventral, de culoare portocalie acoperit cu roşu carmin pe partea însorită. Pulpa este portocalie, consistentă, suculentă, cu gust dulce–acrişor, plăcut, aromat.
   Epoca de coacere: 20 iunie-10 iulie.

Facebook
g+
LinkedIn

Sediu

Aleea Mihail Sadoveanu, nr.39, Iaşi, județul Iaşi

Punct de lucru

Răducăneni
Ferma Trestiana
Costuleni
Ferma Bacalu

Formular de contact

© Vinifruct Copou 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC