SOIUL: Boambe de Cotnari

   Soi originar din Romania. Pomul de vigoare mijlocie spre mare, cu coroana larg piramidala, creşteri moderate, luminoasă, bine garnisită cu buchete de mai în interior şi ramuri mijlocii la periferie. Soiul este rezistent la ger şi tolerant la principalele boli. Intră mai tarziu pe rod, dar produce mult şi constant.
   Fructul este mare (6,5-8 g), scurt cordiform, bicolor (galben cu rosu). Pulpa este alb galbuie, pietroasă, dulce, uşor acidulată, foarte bună la gust. Se pretează atât pentru consum în stare proaspată cât şi pentru industrializare. Fructele sunt rezistente la transport şi pastrare, cu o sensibilitate medie la crăpare.
   Maturitatea de recoltare: sfârşitul lunii iunie( 20-30iunie).

SOIUL: Germersdorf

   Soi originar din Germania, foarte rezistent la ger şi secetă. Pomul este de vigoare mare, coroana largă, conică, înaltă, uşor pletoas, înfloreşte odată cu apariţia frunzişului. 
   Fructul este mare (8 - 9 g), de forma cordiformă, cu partea dorsală bombată, de culoare roşie - sângerie. Pulpa este pietroasă, suculentă, neaderentă la sâmbure cu gust dulce.
   Maturitatea de recoltare: 25 iunie - 30 iunie.

SOIUL: Hedelfinger

   Soi vechi de origine germană mult raspandit în toate zonele pomicole. Pomul este viguros, cu coroană sferică sau larg conică, rezistent la ger, cu productivitate ridicată.
   Fructele sunt rezistente la păstrare şi transport. Acestea sunt mari, cordiforme – alungite de culoare roşie-închisă, pulpa este pietroasă, suculentă, gust dulce, semiaderentă la sâmbure.
   Se maturează la sfarşit de iunie – început de iulie (25 iunie -10 iulie).

SOIUL: Rivan

   Soi originar din Suedia. Pomul de vigoare medie spre mare, coroană larg piramidală, bine garnisită cu buchete de mai şi ramuri mijlocii mai ales spre exterior, mediu rezistent la ger, recomandat mai ales pentru zonele sudice ale ţării. 
   Fructele sunt mari pentru un soi timpuriu (5,5-6,0 g), cordiforme, roşii-deschis. Pulpa este semipietroasă, dulce-acidulată, de culoare roz-deschis şi placută la gust. 
    Maturitatea de recoltare: prima decadă a luniiiunie(25 mai – 05 iunie).

SOIUL: Stella

   Soi originar din Canada. Pomul este viguros, formează o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri de rod. Soiul este rezistent la ger. Primul soi autofertil, cu largă răspandire în toate ţările cultivatoare. 
   Fructul este mare (7-8 g), cordiform, roşu strălucitor, cu pulpa de fermitate medie. Este sensibil la crăpare. Pulpa este pietroasă, crocantă, roşie, dulce-amăruie, placută la gust. 
   Perioada de maturare: a II-a decadă a lunii iunie. (
10-20 iunie).

SOIUL: Van

   Soi originar din Canada. Pomul de vigoare medie spre mare, cu coroană larg piramidală, cu creşteri moderate, permeabilă pentru lumină, cu fructificare pe buchete de mai, cu mare plasticitate ecologica. Este precoce şi productiv. 
   Fructele sunt mari (7-8 g), globuloase, uşor aplatizate, roşii strălucitoare cu peduncul scurt şi gros. Pulpa este pietroasă, roz-roşiatică, cu sucul slab colorat, gust dulce-acidulat de foarte bună calitate. 
   Perioada de maturare: decada a doua, a lunii iunie(
20-30 iunie).

Facebook
g+
LinkedIn

Sediu

Aleea Mihail Sadoveanu, nr.39, Iaşi, județul Iaşi

Punct de lucru

Răducăneni
Ferma Trestiana
Costuleni
Ferma Bacalu

Formular de contact

© Vinifruct Copou 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC