Ferma Vegetala Vinifruct Copou

CULTURĂ VEGETALĂ
VINIFRUCT COPOU

CEREALE

Cerealele reprezintă grupa fitotehnică de plante cu cel mai mare areal de răspândire în toate zonele de cultură pe glob, deci și în România, datorită diverselor utilizări pe care le poate avea în mai multe industrii. Dintre soiurile oferite de Vinifruct Copou, orzul, orzoaica și grâul fac parte din categoria cerealelor originare din climatul temperat, cu cerințe termice mai reduse, iar porumbul dintre cele originare din climatul cald.

Având în vedere că în rândul Statelor Membre UE, România a avut cea mai mare concetrație pe culturile vegetale în anii trecuți, situându-se și printre primii cinci producători de cereale din Europa, Vinifruct Copou se străduiește să contribuie, alături de ceilalți agricultori români, la ridicarea nivelului și standardelor agriculturii românești, atât la nivel european, cât și mondial.

An de an, Vinifruct Copou a îmbunătățit tehnologiile de cultivare a cerealelor, urmărind obținerea de produse agricole de calitate superioară. Personalul Vinifruct Copou deține studii și specializări în domeniul agronomic și participă în permanență la cursuri de formare profesională, urmărindu-se creșterea competenței acestora. Vinifruct Copou exploatează pe suprafețe arabile sole de grâu, orz, orzoaică și porumb.

Vinifruct - Cultura vegetala cereale
Vinifruct - Cultura vegetala cereale
Vinifruct - Cultura vegetala cereale

PLANTE TEHNICE

Vinifruct Copou cultivă anual suprafețe însemnate de plante oleaginoase, floarea-soarelui și rapiță. Rapița a fost tot timpul una dintre cele mai profitabile culturi agricole din Romania, fiind și pentru Vinifruct Copou o investiție profitabilă. Respectând pașii necesari de urmat pentru o cultură de rapiță reușită (rotația culturilor, pregătirea solului, sămânță de calitate certificată, fertilizată corespunzător), obținem an de an producții însemnate și de calitate, care ajung atât la beneficiari interni, cât și externi.

Floarea-soarelui este una dintre culturile cu tradiție în România. Din punctul de vedere al suprafeței însămânțate, dar și al producției, în 2014, România a fost pe primul loc, depășind toate celelalte țări membre UE cultivatoare de floarea-soarelui. Floarea Soarelui este una din compozitele cele mai cultivate pentru semințele bogate în ulei, din acestea fiind extras uleiul de floarea-soarelui. Semințele sunt bogate în ulei, conținând, fără coaja fructului, circa 55% ulei comestibil și cu întrebuințare industrială, de exemplu, la fabricarea săpunului.

Vinifruct Copou are experiența necesară în tehnologia de cultivare a semințelor de floarea soarelui. Ca în marea majoritate a culturilor vegetale, și în cazul acestora, un factor important care trebuie avut în vedere este rotația culturilor și cunoașterea istoricului pământului în care se va face semănatul. De la analizarea istoricului terenului pe care floare soarelui va fi plantată și până la recoltare, Vinifruct Copou respectă regulile de cultivare, pentru ca producția obținută să fie de cea mai bună calitate și cantitate.

Vinifruct Copou - Plante tehnice
Vinifruct Copou - Rapita
Vinifruct Copou - Rapita
Facebook
g+
LinkedIn

Sediu

Aleea Mihail Sadoveanu, nr.39, Iaşi, județul Iaşi

Punct de lucru

Răducăneni
Ferma Trestiana
Costuleni
Ferma Bacalu

Formular de contact

© Vinifruct Copou 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC