SOIUL: Gold Spur

   Soi originar din S.U.A.. Pomul are vigoare mica, fructifica pe ramuri de rod scurte, destinat plantatiilor super-intensive. Precoce, productiv, are tendinta de supraincarcare cu fructe. Prefera zonele cu umiditaterelativ mai scazuta.
   Fructele sunt mijlocii spre mari, ovosferice, cu cinci coaste largi, putin proeminente, de culoare galben-aurie, cu puncte de rugina mari si rare, Este sensibil la rapan si se deshidrateaza usor in spatii de pastrare improvizate. Pulpa este galbena, crocanta, dulce, slab acidulata, cu aroma specifica.
   Maturitatea de recoltare: Se recolteaza in perioada 1-10 octombrie.

 

 

 

SOIUL: Idared

   Soi originar din S.U.A.. Pomul este de vigoare mijlocie spre mare, foarte productiv si precoce, rezistent la ger si seceta, sensibil la fainare.
   Fructele sunt mari (180-220g), sferic turtite, cu cinci coaste largi. Epiderma este subtire, culoarea de fond galben-verzui, iar cea de acoperire rosu pe cca. 90%. Pulpa este alba, placut aromata. Se pastreaza bine in depozit.
   Maturitatea de recoltare: Se recolteaza in perioada 1-10 octombrie

 

 

SOIUL ROMUS 3

   Soi hibrid, obtinut in S.U.A. (Universitatea Rutgers) si omologat in anul 1984 in cadrul cooperarii romano-americane. Pomul este de vigoare medie, avand coroana globuloasa, ramuri de schelet solide si formatii fructifere de tip semispur (pinteni, tepuse, nuieluse). Rezista bine la ger, seceta, rapan si fainare.
   Fructul este de marime mijlociu spre mare (125 g) de forma ovoida sau sfero-conica turtita, cu aspect atragator, pielita fiind cu rosu aprins pe 2/3 din suprafata. Pulpa este alba, cu textura medie, suculenta, cu gust bun.
   Maturitatea de recoltare: Se recolteaza in prima decada a lunii august, 1-10 august

 

 

 

SOIUL: Starkrimson

   Soi originar din S.U.A.. Pomul este de vigoare mica (tip spur), recomandat pentru plantatii super-intensive, precoce, foarte productiv, mediu rezistent la ger si fainare, slab rezistent la rapan, pretentios la sol si caldura mai ales in timpul infloritului si a maturarii fructelor.
   Fructele sunt mari (150-180g), conic-trunchiate, cu cinci coaste proeminente, de culoare rosu-intens, cu puncte subcutanate galbene. Pulpa este alb-galbuie, dulce, cu aciditate redusa. La aparitia soiului a fost realizare deosebita.
   Maturitatea de recoltare: Se recolteaza in luna octombrie in periaoada 1-10 octombrie.

Facebook
g+
LinkedIn

Sediu

Aleea Mihail Sadoveanu, nr.39, Iaşi, județul Iaşi

Punct de lucru

Răducăneni
Ferma Trestiana
Costuleni
Ferma Bacalu

Formular de contact

© Vinifruct Copou 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC