SOIUL: Cure

  Soiul este originar din Franta. Pomul este viguros, cu buna capacitate de ramificare, compatibil cu gutuiul, foarte productiv, dar inconstant; sensibil la rapan si ger; soi triploid, fructificand in general partenocarpic. Soiul este foarte raspandin in Romania.
   Fructul este mare (180-300g), piriform, alungit, asimetric, cu o dunga de rugina longitudinala si un sant discret. Epiderma este galben-verzuie la maturitate. Pulpa este alb-galbuie, densa, slab parfumata si potrivit de dulce, cu sclereide fine si gust usor stringent, placut, la maturitatea de consum.
   Maturitatea de recoltare: Se recolteaza in perioada 10-20 octombrie si se pot pastra 4-5 luni.

 

 

SOIUL: Monica

   Soi romanesc, semiviguros, intra pe rod in anul 4 de la plantare,are o productie medie de aproximativ 15-30 tone/ha. Fructificare de tip "spur", este mediu rezistent la atacurile bolilor si daunatorilor.
   Fructul are o greutate de aproximativ 160-180g, este piriform, de culoare galben-verzuie, cu puncte si pete de rugina dungat rosu-aprins spre partea insorita, cu conturul usor neregulat. Pedunculul este scurt, gros si prins in prelungirea axului fructului. Pulpa este fondanta, cu sclereide fine si gust usor strigent.
   Maturitatea de recoltare: Se recolteaza la sfarsitul lunii septembrie, in perioada 25 septembrie-5 octombrie. Fructele pot fi pastrate dupa recoltare timp de 60-90 zile. 

Facebook
g+
LinkedIn

Sediu

Aleea Mihail Sadoveanu, nr.39, Iaşi, județul Iaşi

Punct de lucru

Răducăneni
Ferma Trestiana
Costuleni
Ferma Bacalu

Formular de contact

© Vinifruct Copou 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC