SOIUL: Cardinal

 

   Soi originar din S.U.A.. Caracteristicile pomului: Pomul semiviguros, productiv, cu flori campanulate, sensibil la ger şi Taphrina.
   Caracteristicile fructului: Fructul este mijlociu (140 g), sferic, asimetric, galben-portocaliu acoperit cu roşu-carmin; pulpa este galbenă, cu slabe infiltraţii roşii sub epidermă, semiconsistentă, fin aromată, aderentă la sâmbure. Formează multe fructe gemene. 
   Maturitatea de consum: se recoltează la sfârsitul lunii iunie, începutul lunii iulie (25 iunie-10 iulie).

SOIUL: Redhaven

 

   Soi obţinut în S.U.A, introdus în producţie în anul 1940. La noi este soi de bază în plantaţiile comerciale. Pomul semiviguros, foarte productiv, sensibil la ger şi Taphrina, rezistent la bacterioză. Este caracterizat de productivitate sistematică, mare şi bună capacitate de adaptare. Rezistent la scăderile de temperatură din timpul iernii.
   Fructele sunt mijlocii, de 150 g , sferice, potrivit de asimetrice, cu pieliţa subţire, fin pubescentă, are culoare galben-aurie, marmorată şi striată cu roşu-carmin închis, pe cea mai mare parte din suprafaţă. Pulpa este aurie, cu infiltraţii slabe , consistentă, suculentă, dulce şi armonios acidulată, foarte bună pentru masă şi industrializare. 
   Perioada de maturare: a doua decadă a lunii iulie(1-15 iulie).

Facebook
g+
LinkedIn

Sediu

Aleea Mihail Sadoveanu, nr.39, Iaşi, județul Iaşi

Punct de lucru

Răducăneni
Ferma Trestiana
Costuleni
Ferma Bacalu

Formular de contact

© Vinifruct Copou 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC