SOIUL: Centenar

   Soi romanesc obtinut in anul 1960, omologat in anul 1989. Pomul este de vigoare mijlocie sau sub mijlocie, are coroana globuloasa, cu ramuri de rod predominante de tip spur (buchete); foarte productiv, este indicat pentru livezi de mare densitate. Polenizatori: Agen, Stanley, Silvia.
   Fructul mare (52 g), de culoare albastru ultramarin, acoperit cu pruina abundenta cenusie. Pulpa alba-verzuie, potrivit de consistenta si de suculenta, are un gust foarte placut, zaharul si aciditatea fiind armonios imbinate. Samburele este foarte mic si neaderent.
   Maturitatea de recoltare: Se recolteaza la sfarsitul lunii iulie-inceputul lunii august, 25 iulie - 10 august.

 

 

 

 

SOIUL: Stanley

   Soi american foarte vechi (1926).  Pomul este destul de viguros, avand coroana sferic turtita si fructifica aproape in exclusivitate pe buchete de mai. Lastarii sunt brun-verzui.
   Fructul este mare sau foarte mare, invers ovoid, alungit, asimetric, mai convex pe partea ventrala, unde tin sa formeze piept de porumbel.  Pielita este de culoare vanat-inchisa aproape neagra, cu o pruina albastra groasa. Fructul se coloreaza cu circa o luna inainte de maturitate, este foarte aspectuos, cu rezistenta buna la transport. Pulpa este de culoare galben-verzuie consistenta, suculenta, potrivit de dulce, fin aromata, usor acidulata, neaderenta la sambure.
   Maturitatea de recoltare: Fructele se maturizeaza in a doua jumatate a lunii septembrie, 10-20 septembrie.

Facebook
g+
LinkedIn

Sediu

Aleea Mihail Sadoveanu, nr.39, Iaşi, județul Iaşi

Punct de lucru

Răducăneni
Ferma Trestiana
Costuleni
Ferma Bacalu

Formular de contact

© Vinifruct Copou 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC